Endelig fandt jeg en livsstil, der er nem og ligetil for mig. Ingen hokus pokus. Ingen mærkelige ingredienser eller råvarer. Ingen vejning af maden. Ingen særlig hensyn. Ingen forholden sig til usundt eller sundt. Intet er forbudt – what?! Ingen forbandelser og ingen udskamning over ikke at kunne holde alle forskrifterne – for der er næsten ingen. Det sidste vender jeg lige tilbage til om lidt. Stikordet i kærlig fornuftig ånd hedder ”to ud af tre”.

Sense

Jeg købte min første Sense bog i 2016. En lille fin begynderbog med lidt teori og opskrifter til inspiration. Det tiltalte mig, at det skulle være sund fornuft, hvad det så end betyder. Smukke, kloge Suzy Wengel havde smidt 40 kg på 40 uger, havde udgivet nogle bøger til inspiration, lavet en smuk hjemmeside med gratis materialer, og alle opskrifter var gennemanalyseret og testet, og med den viden og inspiration mente jeg, at jeg kunne smide 5-10 kg, som blev ved med at snige sig på,

  • når jeg var træt, når jeg gjorde mig for travlt,
  • når jeg ikke orkede at motionere, når jeg var hyggedoven,
  • når jeg kedede mig, når jeg var ked af det,
  • når jeg var super glad, når jeg savnede spænding,
  • når jeg prioriterede at hjælpe andre og tilsidesatte mig selv,
  • når jeg var for meget på farten, og når jeg følte lykke og flow, når jeg …

Hvornår spiser du for meget?

To ud af tre

Sense anbefaler, at to ud af tre daglige måltider er i Sense-udgaven, da det er en god helgardering til at få både vitaminer, mineraler, alsidige måltider og mæthed. For mig er det overskueligt og simpelt. For mig virker det som et fornuftigt stillads og støtte til at holde normalvægten, som heldigvis er individuel for os hver især. Lad ikke BMI-tallet tage dit gode humør. Jeg er landet et godt sted. Ikke for tynd. Ikke for rund. Jeg øver mig i ikke at spise i tide og utide. Jeg øver mig i at vente 4-5 timer til næste måltid. Det er ret godt, da jeg var blevet skævvredet af teorien om at skulle spise hver 2.-3. time for at have et stabilt blodsukker. De mange små måltider betød for mig vægtøgning, og det var ikke meningen. Det er faktisk ok at føle lidt sult engang imellem. Der er jo maks. 4-5 timer til næste måltid ;-D