I december måned er der mange, der tager beslutninger om at starte det nye år med en bootcamp. Du kan købe den alle vegne på nettet, og du har sikkert en nabo, ven, veninde eller kollega, der har prøvet det med stor succes. Restriktiv kostplan og hård træning sat i skema. Du følger planen. Du tænker på det non stop. Alt tilrettelægges ud fra planen – de sociale arrangementer nedprioriteres. Der købes særlig mad til dig, og du spiser anderledes end familien. Alle ved, at du er på bootcamp. Når du følger den plan, vil du komme af med overskydende kilo og komme i bedre form. Fantastisk – det var sikkert det, du ønskede. MEN … når du ikke følger planen, kan der opstå dårlig samvittighed. Dine tanker kritiserer dig. Du nedgør dig selv med ord. Du føler dig fanget i gråzonen mellem at ville prioritere dig selv, dit job, dit studie og familien. Det er benhårdt at sætte sig selv i så intens situation. Men nu har du købt programmet, og du vil følge det i de planlagte uger. Har du købt 8, 12 eller 16 uger? De andre havde jo succes med en bootcamp. Eller hvad?

At være på bootcamp

Det nemmeste er blot at købe forløbet. Klik. Mobilpay og følelsen gør dig glad. Du er allerede i gang. Der er redskaber, og der er håb. At være på bootcamp kan være en effektiv start hen mod det du drømmer om – lavere vægt og stærkere krop. Men hvad med bagefter? Hvad sker der, når du ikke længere er på bootcamp? Vil du fortsætte med at spise restriktivt med lister over mad, der er ”forbudt og tilladt”? Hvor maden vejes. Hvor længe kan du holde til det? Hvad sker der, når du tænker om dig selv, ”at du faldt i” eller du har ”rygrad som en regnorm”? Hvad sker der, når du alligevel trænger til et socialt arrangement med alkohol, chips eller kaffe og kage? Kan du stadig holde fast i dig og dine drømme om en slankere krop på en kærlig måde? Ja, det kan du, men ikke ved at være restriktiv og nøjes på en bootcamp, hvor al planlægningen og tankerne fylder det meste.

Hvad elsker du af mad?

Det er ingen hemmelighed, at jeg er fortaler for nydelse og det lange, blide træk i form af en kærlig hverdag med sund fornuft. Det kan lade sig gøre at spise den mad, som du holder aller mest af og samtidigt være normalvægtig. Du kan leve med den følelse eller det spejlbillede, der gør dig tilfreds uden en vægt og uden at martre dig selv ift. mad og nydelse. Som kostvejleder med speciale i Sense oplever jeg selv, hvordan mine tanker endeligt er faldet til ro ift. mad. Det meste af tiden. Hvis jeg kommer for langt ud af en tangent, kommer jeg nemt tilbage til den gode hverdag med sund fornuft OG nydelse i form af vin, chips, slik, kage eller fastfood. Jeg går ikke længere i panik over at have spist noget, som nogle forsager.

Næste måltid er en ny chance for egenomsorg

Tankerne om maden og selve maden er samarbejdspartnere. Jeg ved, at mange er udfordret ift. ekstra kilo på kroppen og tankerne om maden. Vi er blot mennesker, og vi lever i et land med mad alle vegne. Der er fristelser alle vegne og i rigelige mængder. Med Sense som livsstil har du et stabilt blodsukker og optimal balance i vitaminer og mineraler. Jeg har valget vedr. egenomsorg ved hvert eneste måltid, og på den måde kan jeg gøre noget godt for mig selv hver dag. Spis blot to af dine daglige måltider ud fra Sense tankegangen.

Motion og træning – gider du?

Hvis du har lyst, kan du overveje den træning eller motionsform, som gør dig glad. Eller gå en tur. Det er det nemmeste for mig. Fitnesscentret ligger så langt væk. Hele 4 km 😀 Du ved, hvad jeg mener. Har du brug for støtte og vejledning, kan du kontakte mig via www.hellefabian.dk. Det er nemmere end du tror.

Godt Nytår – gid det må bringe dig trivsel og tilfredshed.